18 Aralık 2009 Cuma

Islak Kuru Temizleme Devri: Lagoon ...

YENİ BİR TEKNOLOJİ


Çamaşır makinesi üreticileri uğraşa didine sonunda kuru temizlemeye alternatif makine yaptılar. Daha doğrusu mevcut endüstriyel yıkama makinelerini deterjan ve program uyarlamasıyla kuru temizlemenin yerini alır hale getirdiler. Evdeki makinelerden çok daha yavaş dönen, daha fazla suyla yıpratmadan yıkayan, daha çok sıkıp, kurutmada nem kontrolüyle çekmeyi, buruşmayı önleyen, sıradan deterjan yerine özel deterjanlar kullanan makineler yaptılar.

Son birkaç yıldır adeta yarış içinde birçok üretici bu konu üzerinde çalıştı. "Wet cleaning" denen ıslak temizleme alanında birçok makine piyasaya çıktı ama, Woolmark onayını alan tek marka olduğuna bakılırsa ipi Electrolux göğüsledi. Lagoon markasıyla çıkardığı makine, kuru temizlemenin yerini almaya aday.


BİR SİSTEM OLARAK LAGOON

Electrolux, yünlü kumaş birliği Woolmark'la birlikte yaptığı üç yıllık bir araştırma sonucunda, ticari çamaşır makinesinin özel program ve biyodeterjanlarla yünlüleri bozmayan yıkama yapmayı başarmış.


Dünyadaki ilk ve tek Woolmark onaylı makine. Kuru temizlemeye girmesi şart diye bilinen yün, ipek, kürk, deri, güderi giysiler hiç sorunsuz, kısa sürede ve daha iyi şekilde temizleniyor.

Lagoon bir sistem. Yıkama ve sıkma, Lagoon denen tek makinede yapılıyor. Programları farklı olduğundan yünlüler, ipekliler, pamuklular ayrı ayrı yıkanıyor Lagoon yıkama yapabilmeniz. Koruyucu yıkama programında kazanı yarısına kadar doldurulan makine, giysilere çok daha nazik davranıyor.

Önümüzdeki yıllarda Lagoon'cular kuru temizlemenin kanserojen etkilerini, kuru temizlemeciler de suyun giysileri bozduğunu anlatıp duracak. Tüketicilerin çoğu muhafazakardır; yenilikleri ancak eskidiğinde benimser.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder